Bel ons: 015/64.68.00  info@kinderopvanginjebuurt.be

Wie zijn wij

Wij zijn allen zeer gemotiveerde personen waar je staat kan op gaan.

Niet zomaar mensen die met kinderen werken, maar die dit als roeping zien, en ook hiervoor de nodige diploma’s hebben behaald. Kinderen zijn onze stimulans en geven ons energie om elke dag met volle overgave aan een nieuwe dag te beginnen.

 

Iedereen heeft de nodige diploma’s behaald en blijft zich elk jaar nog bijscholen om uw kindje de nodige creativiteit aan te bieden.

Wij evalueren ons via het ZIKO instrument (ziko geeft je een volledig zicht van hoe de kinderen zich in de opvang voelen) en werken volledig volgens de regels van de kunst van het KWAPOI-systeem. (Dit is een kwaliteitsmeting voor minicrèches).

 

In elke kribbe is er steeds een vaste verantwoordelijke. De Hoofdverantwoordelijke staat dagelijks in contact met hen over het reilen en zeilen van de kribbe. Elke verantwoordelijke heeft ook haar eigen team kinderverzorgsters, zij zorgen ervoor dat uw kindje dagelijks goed verzorgd en de perfecte activiteiten aangeboden krijgt. Het volledige team doet maandelijkse vergaderingen, de werkwijze is in elke kribbe hetzelfde zodanig dat in noodsituaties elke verzorgster kan inspringen in een andere kribbe.

 

Het voordeel is, dat we ijzersterk team vormen en zeker geen aparte groepjes vormen.

Rondleiding in het speelhoekje

  • All
  • Inkom
  • Leefruimte
  • Slaapruimte
  • Tuin
  • Voorgevel
load more hold SHIFT key to load all load all

Onze Pedagogische begeleiding

Wij streven ernaar dat elk kindje zich thuis voelt bij ons.

Iedereen wordt veel geknuffeld door alle begeleidsters, ook door onze stagairs en vrijwilligers.

 

Kwaliteit is voor ons ook gebaseerd op een dagelijkse dialoog met onze ouders dit door middel van een computersysteem. Onze kindjes worden per dag dat ze aanwezig zijn, in een systeem van D-care ingetikt. Per dag krijgen de ouders een uitgebreid verslag van het verloop van de dag.

 

Alle kinderen hebben andere talenten en ontwikkelen zich verschillend. Aan ons om hen te begeleiden in hun groei tot zelfstandigheid door hen vrije en geleide activiteiten aan te bieden aangepast aan hun leeftijd.

De Speelzaal is ook opgesplitst in speciaal ingerichte hoeken, speelhoeken voor symbolische spelen bv. Kookhoek, de poppenhoek, een zithoekje om te lezen, een knutselhoek, een autohoek ed……

 

In elke kribbe hebben we een terras en grote tuin. Op het terras kunnen onze kindjes zich uitleven met aangepaste fietsen, tekenen met stoepkrijt, schommelen ed… Op het grasplein doen we begeleide spelactiviteiten zoals kringspelen.

 

Elke week werken wij rond een thema. Rond dit thema draaien de knutselwerkjes, de activiteiten ed……

Kinderen worden nooit verplicht om deel te nemen aan de activiteiten, maar meestal zijn deze activiteiten zo uitnodigend dat ze vanzelf graag willen meespelen. Wat onze kindjes overdag hebben gemaakt of gespeeld, wordt ook in D-care vermeld.

 

Het kindje leert, amuseert en affirmeert zich door de vrije en geleide activiteiten. De bedoeling is het kind te stimuleren: de zintuigen, de handigheid, de beweeglijkheid van het lichaam, de taalontwikkeling, experimenteren, leven in een gemeenschap, opbouwen van de persoonlijkheid en de ontwikkeling van het verstand, zelfredzaamheid, al deze zaken bouwen wij op aangepast aan de leeftijd van het kindje.

Heb je vragen?

Contacteer ons

Over ons

Het Speelhoekje behoort tot de groep Kinderopvang in je buurt.


Kinderdagverblijven Complex Tinstraat
Tinstraat 42

2580 Putte

Tel: 015/64.68.00   


info@kinderopvanginjebuurt.be 

Ondernemingsnummer: 759.909.579

Openingsuren

Het Speelhoekje is alle werkdagen open van 7.30u tot 18.00u.

Indien nodig kunnen de ouders nog gebruik maken van de flexibele opvang van 6.30 u – 20.00 u, mits bijbetaling.

Een rondleiding aanvragen

Een rondleiding in 1 van onze kinderdagverblijven,

vul hier het aanvraagformulier in